Vesti
25.06.2019. 14:03
R.E./Tanjug

MIHAJLOVIĆEVA: SzS stalo do političkih poena, ne do autoputa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da napadi na projekat Moravskog koridora pokazuju da je Savezu za Srbiju više stalo do sticanja političkih poena nego do toga da građani centralne Srbije dobiju autoput.

"Parlament je mesto na kom se raspravlja o zakonima, a poslanici opozicije mogu da dođu na sednicu skupštine i iznesu svoje argumente kako bi se usvojio što kvalitetniji zakon u vezi sa ovim strateški važnim projektom. Nažalost, od Vuka Jeremića i njegovih pulena već smo navikli da napadaju razvojne projekte i investicije u infrastrukturu", kaže Mihajlović u saopštenju reagujući na izjavu potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića o Moravskom koridoru.

Povezane vesti - Vučić čestitao Dan državnosti Hrvatskoj i Sloveniji

Ona je podsetila da je izgradnja Moravskog koridora strateški važna jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz centralnu Srbiju, gde živi oko 500.000 ljudi i posluje više od 20.000 firmi.

"Kako građani ne bi bili žrtve obmana političara iz opozicije, još jednom ću ponoviti da se cena izgradnje Moravskog koridora ne utvrđuje memorandumom, već će biti utvrđena komercijalnim ugovorom, kao i da nikad nijedna kompanija nije dala zvaničnu ponudu za izgradnju Moravskog koridora od 500 miliona evra, a posebno ne posle 2014, kad su doneti novi, stroži propisi u vezi sa zaštitom infrastrukture od poplava", kaže Mihajlović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve