Vesti
25.08.2023. 15:09
Beta

Kome Dodik preti

Dodik: "Hoćete igru moći, imaćete je"

Milorad Dodik
Izvor: ANA-MPA / ACHILLEAS CHIRAS

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izavio je da je optužnica Tužilaštva BiH protiv njega zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH "na brzinu sklepana", ali da je zadovoljan činenicom da ne poštuje strance.

On je naveo da ga "neće skloniti", dodavši da on "ne da RS, da ima ozbiljnu podršku naroda i da svoj posao radi ispravno".

"Hoćete igru moći? Igraćemo igru moći. Јa ne igram ovu igru u Americi ili u Mančesteru, već ovde i naša moć se zasniva na tome da imamo pravo, da imamo Ustav, da su naša prava bazirana na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma", kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.
 

On je naveo da u Ustavu BiH jasno piše da jedinu zakonodavnu nadležnost ima Parlamentarna skupština BiH, a "ne stranac", dodavši da će se "RS će se boriti protiv (visokog predstavnika) Kristijana Šmita".

Dodik je rekao da mu je do njegovog komoditeta, ne bi dopustio da ga razvlače po sudovima, dodavši da će učestvovati u tom procesu.

"Krajnja njihova odluka će opredeliti naše ponašanje. Dobio sam ozbiljnu podršku naroda i po ovom pitanju", naglasio je on.

Ponovio je optužbe da SAD i Velika Britanija žele da naprave BiH po svojoj meri i da im RS stoji na putu, kao i da zapadne zemlje vrše pritisak na Srbiju u vezi sa Kosovom.

Ponovio je i svoju tezu da BiH "nije država i da to nikada neće biti", već da je država RS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik: "Optužnica je političko nasilje, pokrenuću tužbu..."
Milorad Dodik

Predsednik RS

12.08.2023. 14:05

Dodik: "Optužnica je političko nasilje, pokrenuću tužbu..."

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je sramno podizanje optužnice proti njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, da to nema veze sa pravom i da je reč o političkom nasilju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve