Vesti
22.09.2019. 13:40
Tanjug

MILOŠ JOVANOVIĆ: Srbija nije Twitter, neće biti promene vlasti 2020. godine

tan2019-8-28_12293436_4.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Borba protiv vlasti SNS-a biće etapna, promene se neće dogoditi preko noći, a za uspešnu vaninstitucionalnu borbu, koju predlažu oni koji vide rešenje u bojkotu, nema preduslova, ocenio je predsednik DS S Miloš Jovanović.

"Bojkot je mnogo komplikovanije pitanje od načina na koji je to predstavljeno. Dok ne shvatimo da deo Srbije podržava ovu vlast, da nije situacija kao što se čini na Twitter-u, nećemo daleko dogurati", rekao je Jovanović za N1.

DS S će, kaže, odluku o učešću ili neučešću na izborima doneti kada oni budu raspisani.

"Ako se nešto radikalno promeni, sve ćemo uzeti u obzir. Kada bih hteo da se svidim gledaocima, ja bih pričao samo bojkot. Neće se desiti 2020. godine promena vlasti, to je valjda svima jasno", kaže on. Govoreći o blokadi Rektorata rekao je da on, kao docent na Pravnom fakultetu, ne može da kaže da prati s entuzijazmom tu blokadu.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Primećuje da, osim tih 15, 20 ljudi, studenti ne prilaze toj akciji:

"Pretpostavljam da nije da ne prilaze zato što im razlog smeta. Mislim da ostatak studenata ima zadršku, jer je to politički obojeno, a ovo treba da bude čisto studentski protest", kaže on.

Povezane vesti - "MASKE SU PALE" Čanak: Bojkotom protiv rešavanja kosovskog pitanja

Misli i da nije dobro da ih političari posećuju.

Po pitanju spornih doktorata, Jovanović ističe da nije Srbija jedina i najgora po tom pitanju, te dodaje da je sličnih afera bilo i u Nemačkoj, s tom razlikom što su u toj zemlji oni za koje je utvrđeno da su im doktorati sporni - preuzimali odgovornost za to.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
24°C
05.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve