Vesti
11.03.2023. 12:31
Beta

Srpska radikalna stranka

"Milošević je zaslužio mesto u Aleji velikana"

Slobodan MIlošević
Izvor: ANP_POOL / Robin_Utrecht

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) položila je danas vence na grob Slobodana Miloševića u Požarevcu, na 17. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije (SRJ).

Potpredsednik SRS Miljan Damjanović ocenio je da je Milošević "ubijen u antisrpskom Haškom tribunalu". 

"Istorija će o svima jednog dana suditi ali mora biti zabeleženo da je Milošević ubijen u Haškom tribunalu u kom je apsolutno dominirao, branio srpske nacionalne interese i srpski narod u celini. Na tome smo mu zahvalni i zbog toga mu odajemo počast", rekao je Damjanović agenciji Beta. 
 

Ocenio je da je Milošević trebalo da bude sahranjen u Aleji velikana u Beogradu. 

"I danas, 17 godina posle njegove smrti, svedoci smo da nije ispoštovano ono što je Milošević zaslužio, a to je mesto u Aleji velikana. Njegova herojska borba u Haškom tribunalu biće upisana u istoriju, zbog toga smo mu mi srpski radikali odavali i odajemo počast", naveo je Damjanović. 

Ko će grob da obiđe?

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević 11.3.2023

Slobodan Milošević

11.03.2023. 10:40

Ko će grob da obiđe?

Bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala gde mu je suđeno za ratne i zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji, i za genocid u BiH.

Suđenje Miloševiću nije završeno sudskom presudom pošto je bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo u pritvorskoj jedinici Tribunala od posledica infarkta.

Telo Slobodana Miloševića dopremljeno je u Srbiju marta 2006. godine, a bivši predsednik sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta nam danas znači Slobodan Milošević? Pitali smo analitičare
Slobodan Milošević 2.8.2022.

Kompleksno pitanje

02.08.2022. 14:15

Šta nam danas znači Slobodan Milošević? Pitali smo analitičare

Šta Srbima danas znači Slobodan Milošević? Mnogi bi u potrazi za iskrenim odgovorom na ovo pitanje posegnuli za krajnostima: za jedne bilo bi lekovito i otrežnjujuće da su umesto u Hagu, srpski sudovi sudili njemu i Vojislavu Šešelju zbog nacionalne veleizdaje. Drugi bi rekli da je on, uprkos nepravednom svetu, otišao na pravu stranu istorije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve