Vesti
03.05.2023. 15:24
Beta

Pucnjava u školi

Ministar policije potvrdio: Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi

1
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je da je uhapšen otac dečaka za kojeg se sumnja da je pucao u školi, i da je za oba pištolja postojala dozvola.

"Otac je rekao da su pištolji bili u sefu sa šifrom zaključani, ali je dečak očito znao kako glasi", rekao je Gašić, na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

On je naveo da je dečak trenirao pucanje u streljani.

Prema važećim zakonima u Srbiji deca do 14 godina starosti ne mogu biti krivično odgovorna, što znači da za učinjeno protivpravno delo ne mogu biti kažnjena, odnosno ne može im se izreći nijedna krivična sankcija, izjavio je advokat Vladimir Tupanjac za Agenciju Beta.

"Samim tim i vođenje krivičnog postupka postaje bespredmetno, što znači da im se ne može odrediti ni zadržavanje niti pritvor. Ostaje jedino građanskopravna odgovornost škole i eventualno roditelja dečaka za naknadu štete porodicama preminulih, kada se utvrde sve okolnosti samog slučaja", naveo je Tupanjac.

On je dodao da bi, kada nadležni organi utvrde na koji način je dete došlo do oružja i kome oružje zaista pripada, mogla eventualno da postoji odgovornost onoga ko nije pravilno obezbedio oružje i na taj način ga učinio dostupnim detetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve