Vesti
29.03.2023. 14:25
Beta

Do 1. maja

Ministar: Uskoro izlazi stručno uputstvo o zaštiti dece

deca
Izvor: Shutterstock

Stručno uputstvo nekoliko ministarstava Vlade Srbije o međusektorskoj saradnji u zaštiti dece i učenika od nasilja biće objavljeno do 1. maja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić, koji je predsedavao prvim sastankom intersektorske Radne grupe za izradu tog uputstva, kazao je da je to važno da bi kroz unapređivanje intersektorske saradnje postali efikasniji u postupanju u slučajevima nasilja koje uključuju decu i mlade.

U izradu su uključeni i predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a inicijativa je proistekla kao jedan od zaključaka Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja.

"Sagledaćemo u sistemu šta je izazov, gde je potrebno da nešto promenimo, ali i da predvidimo korake u rešavanju konkretnih situacija nasilja, u kojim slučajevima i kada se nadležna ministarstva uključuju, kao i da zajednički bolje sprovodimo prevenciju i intervencijy ustanova i službi", rekao je Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Usaglašene mere za borbu protiv nasilja u školama
tuča, deca, nasilje

Ministarstvo prosvete

20.12.2022. 17:55

Usaglašene mere za borbu protiv nasilja u školama

Radna grupa za prevenciju nasilja usaglasila je ključne mera i aktivnosti koje je potrebno preduzeti kako bi se unapredio sistem za reagovanje na nasilje, kao i za njegovu prevenciju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve