Vesti
30.08.2019. 15:32
Tanjug

Šefica EU diplomatije

Mogerini: Potrebno da se Beograd i Priština vrate pregovorima

federika-mogerini.jpg

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže je tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju razgovarano o potrebi da se Beograd i Priština

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže je tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju razgovarano o potrebi da se Beograd i Priština vrate pregovorima pod pokroviteljstvom EU i istakla da je ohrabrena pozitivnom atmosferom i duhom koji je pokazan tokom sastanka.

"Nadamo se i razgovarali smo o potrebi da se Beograd i Priština vrate pregovorima pod pokroviteljstvom EU. Ohrabrena sam pozitivnom atmosferom i duhom koji je pokazan tokom sastanka kako od strane partnera sa Balkana, tako i od strane zemalja članica", poručila je Mogerini.

Povezane vesti - Pacoli: Sastanak prilika da budemo ravnopravni sa drugim zemljama

Mogerini, koja je predsedavala neformalnim sastankom ministara spoljnih poslova EU, objasnila je da je na sastanak u Helsinkiju pozvala svih šest partnera sa Zapadnog Balkana zbog, kako kaže, razgovora o dešavanjima na Balkanu.

beograd pristina

"Ovo je format koji smo već ranije koristili na različitim sastancima, ali on nije bio uobičajan prethodnih godina kada samo na neformalne ministarske sastanke pozivali zemlje kandidate. Ovo ne stvara presedan, jednostavno smo želeli da sa našim partnerima u regionu razgovaramo o dešavanjima na Balkanu, integracijama i saradnji u regionu", izjavila je Mogerini.

Šefica EU diplomatije je ocenila da su ministarski razgovori EU 28 i partnera sa Zapadnog Balkna o razvoju situacije u regionu bili "intenzivni, iskreni i konstruktivni".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve