Vesti
14.06.2023. 18:10
R. E.

"Imali punu ratnu opremu"

MUP Srbije o hapšenju kosovskih policajaca (FOTO)

1
Izvor: MUP Srbije

Policija Srbije je uhapsila tri pripadnika kosovske policije, u opštini Raška, na dubini od više od jednog kilometara teritorije centralne Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili trojicu pripadnika kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP Srbije ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

"Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom", rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

1
Izvor: MUP Srbije

Kako je rekao, trojica pripadnika kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke "dačija daster" došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP Srbije.

1
Izvor: MUP Srbije

Precizirao je i da se mesto hapšenja nalazi u selu Gnjilice, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

1
Izvor: MUP Srbije

Brkić je napomenuo i da pripadnici MUP-a nisu prekršili Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 kao ni Vojni tehnički sporazum iz Kumanova, kao i da nisu izveli nijedan protivpravni akt prilikom hapšenja tih lica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U centralnoj Srbiji uhapšeni kosovski specijalci
Policija

RTS javlja

14.06.2023. 15:13

U centralnoj Srbiji uhapšeni kosovski specijalci

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, nezvanično potvrđeno RTS-u.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve