Mustafa: Ideju o taksama prvi dali Tači, Veselji, Hodžaj

Mustafa: Ideju o taksama prvi dali Tači, Veselji, Hodžaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ


Isa Mustafa, po treći put reizabrani predsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), obelodanio je da ga je bivši premijer Ramuš Haradinaj pitao za stav te stranke o uvećanju taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, ali da prvobitna ideja o taksama nije bila Hardinajeva, već su to, kaže, predložili bivši i sadašnji predsednik Demokratske partije Kosova, Hašim Tači i Kadri Veselj, kao i Enver Hodžaj.

Pročitajte još: Zapad hoće brzo rešenje kosovskog pitanja

Oni su, precizirao je on gostujući u emisiji “Presing” T7 tv predložili uvođenje taksi od 10, a potom 20 odsto i ocenio da su takse bile dobra mera i da nijedan politički subjekat ne može da pripisuje sebi zasluge za njeno donošenje.

Mustafa je najavio i da će 100 odsto uvećani porez na proizvode iz Srbije i BiH ostati i ako DSK dođe na vlast nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Prema njegovim rečima, “Srbija ne zaslužuje da nametnute takse budu ukinute” sve dok, kako kaže, Beograd ne primeni sve do sada postignute sporazume i ne prekine kampanju protiv Kosova.

“Onda možemo da sednemo i da razgovaramo. Nema razloga da takse budu ukinute jer se Srbija sada ponaša prema Kosovu lošije nego ranije”, rekao je Mustafa, a prenela Gazeta Expres.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar