Vesti
13.10.2021. 13:13
R.E./ Tanjug

Građani se razilaze

Na desetine povređenih: Smiruje se situacija u centru Kosovske Mitrovice, Vučić ide u Rašku

Kosovo
Izvor: AP / Bojan Slavkovic

Situacija u centru Kosovske Mitrovice se smiruje, građani se polako razilaze, a najveći deo policijskih snaga se izmestio ka Bošnjačkoj mahali i tzv. ističnom mostu koji vodi ka južnom delu grada, javlja RTS.

Glavna raskrsnica u severnom delu grada i dalje je blokirana kamionima, navodi Javni servis.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama danas intervenisali protiv građana, koji su se u severnom delu Kosovske Mitrovice okupili u znak protesta zbog njihove akcije, iz južnog dela grada stigli su i pripadnici Rosu.

Kosovska policija saopštila je ranije danas da jedinica za ekonomski kriminal u severnom delu Kosovske Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja.

Zbog toga su građani blokirali ulicu Knjaza Miloša, a zapaljen je jedan automobil.

TV Most javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, u pitanju akcija zaplene srpskih proizvoda u apoteci u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama.

Vatrogasne jedinice su izašle na lice mesta, a tokom akcije čule su se sirene za uzbunu.

Tokom akcija kosovske policije je bačen suzavac, a čulo se nekoliko ekspolozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Petar Petković
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

"Vučić ide u Rašku"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je desetine Srba povređeno tokom upada na sever KiM i dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno uputio u Rašku gde će u 15 časova imati sastanak u kasarni sa Srbima sa KIM.

Petković je rekao da je ovako "dramatičnu situaciju" prouzrokovao premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.
 

"Zbog toga se Vučić se hitno uputio u Rašku, a pre sastanka će obići i neke druge lokacije", rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.
 

On je dodao da su se jutros u pola deset, kako je naveo, "očiglednom nalogu psihopate Kurtija", albanski policajci iz južnog dela Kosovske Mitrovice, zajedno sa pripadnicima ROSU koji su bili do zuba naoružani i opremljeni bojevom municijom, šok bombama, suzavcima, i u oklopnim vozilima, uputili i upali ponovo na sever KiM, tačnije u Kosovsku Mitrovicu i u Zvečan.

"Imamo na desetine povređenih naših ljudi", rekao je Petković.

Ukazao je da je ovo sedmi put da pripadnici ROSU, do zuba narožani, upadaju na sever KIM i sukobljavaju se sa golorukim srpskim narodom.
 

"Kriminalne grupe biće uhvaćene"

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je današnja akcija Kosovske policije bila usmerena protiv švercera u Prištini, Peći i u severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice.

On je na svom Fejsbuku napisao da je Kosovska policija jutros pokrenula operaciju pretresa nekoliko lokacija u Peći, Prištini i Mitrovici, kao i da je ona proizvod koordinisane akcije policije i Tužilaštva, prenosi koha.
 

"Oduzeta je roba koja predstavlja dokazni materijal. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati i biće uhvaćeni. Borićemo se protiv krijumčarenja", napisao je Kurti.
 

On je pozvao građane severnog dela kosovske Mitrovice da ostanu mirni i kako je rekao ne nasedaju na pisanje medija u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haradinaj: Zašto su vam kolena na vratu ovog naroda, ljudi?
Ramuš Haradinaj

"Kuda ide ova zemlja"

02.09.2021. 12:52

Haradinaj: Zašto su vam kolena na vratu ovog naroda, ljudi?

Lider Alijanse za budućnost Kosovo Ramuš Haradinaj kritikovao je postupak kažnjavanja građana koji ne poštuju antikovid mere na Kosovu, navodeći da je broj od 4.200 kažnjenih u jednom danu zastrašujući.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve