Vesti
12.10.2020. 18:11
Tanjug

Tokom prošle nedelje,

"NADZOR FUNKCIONIŠE" Kon: Nema prenošenja zaraze u školi

tan2020-8-19_155636105_1-1.jpg

Tokom prošle nedelje, u školama u Beogradu evidentirano je 25 zaraženih učenika i nastavnika virusom korona, ali nije bilo prenošenja

Tokom prošle nedelje, u školama u Beogradu evidentirano je 25 zaraženih učenika i nastavnika virusom korona, ali nije bilo prenošenja virusa unutar škole, već su deca zaražena u porodici, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je za Tanjug rekao da je zaraženo osam đaka i sedmoro zaposlenih u osnovnim školama i devet učenika i jedan zaposleni u srednjim školama.

[caption id="attachment_301319" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr[/caption]

Povezane vesti - KON: Od prošle nedelje Beograd je ušao u početak trećeg talasa

"Situacija u školama u Beogradu pokazuje da nadzor funkcioniše, što je važno, jer će virus biti sve više u opticaju. Razgovor o tome da li škole treba zatvarati ili ne, neće zavisiti od epidemioloških mera, jer su one već preduzete, nego prvenstveno od toga da li će moći da se obavlja nastava ili ne, a o je u nadležnosti Ministarstva prosvete", naveo je Kon.

Od početka školske godine u Beogradu registrovano 36 zaraženih učenika i 13 zaposlenih u osnovnim školama i 22 učenika srednje škole i četvoro zaposlenih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve