Vesti
13.07.2020. 18:18
Tanjug

"Najgori dan po broju pacijenata na respiratorima"

tan2020-7-10_155018213_1.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 279 novoobolelih od virusa korona, preminulo je 12 osoba, a 154 pacijenta su na respiratoru, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je prenela da je u poslednja 24 sata testirano 6.915 osoba.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

"Nažalost, ponovo je jako loš dan po broju preminulih, čak 12 osoba. Na respiratoru je 154 pacijenata, i ovim to danas postaje najgori dan od prvog registrovanog slučaja korona virusa u martu", rekla je Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koje se od danas svakodnevno održavaju u 15 sati.

Povezane vesti - Još nismo ni blizu leka

Brnabić je rekla da je najteži dan, po broju pacijenata na respiratoru, bio 14. aprila, kada je broj bio 146, a danas ih, je podseća, čak 154.

Ona je još jednom apelovala na građane da poštuju sve epidemiološke mere.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Navela je da će od danas u 15 sati, pre svega, struka ponovo govoriti o dnevnim trendovima, kao i da se nada da će to ponovo, kao u martu i aprilu, biti način da se komunicira sa javnošću, kako bi svi uvek imali informacije, ali i kako bi se ponovo apelovalo koliko je borba protiv korone teška, a virus opasan.

Povezane vesti - "SISTEM PREOPTEREĆEN" Stevanović: Težak vikend iza nas

"Koliku opasnost predstavlja za zdravstveni sistem i zdravstvene radnike, da dnevno ponovo imamo apele da se građani maksimalno pridržvajau svih preventivnih mera, da nose maske. drže distancu, često peru ruke. I da ponovo, kao krajem aprila i početkom maja, proglasimo, makar trenutnu, pobedu nad koronom", rekla je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
29.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve