NAJMLAĐI IMA 23 GODINE: U KBC Bežanijska kosa zbrinuta 123 kovid pacijenta

NAJMLAĐI IMA 23 GODINE: U KBC Bežanijska kosa zbrinuta 123 kovid pacijenta

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON


KBC Bežanijska kosa pretvorena je u kovid bolnicu i trenutno su u njoj zbrinuta 123 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Direktor bolnice Marija Zdravković kaže da su pacijenti stigli iz trijažne ambulante Infektivne klinike, ali i drugih bolnica – Dragiše Mišović, Zemun, ali i opštih bolnica Novi Pazar i Užice.

“Na odeljenju intenzivne nege zbrinuto je 18 pacijenata, a šestoro je intubirano i oni su na invazivnoj ventilaciji”, rekla je Zdravković za Tanjug i dodala da bolnica raspolaže sa 340 kreveta.

AP Photo/Kathy Willens

AP Photo/Kathy Willens

Ona je navela da najmlađi pacijent koji je na lečenju u KBC Bežanijska kosa ima 23 godine, a najstariji 86.

“Pacijenti koji imaju tegobe i sumnju na ovo obolenje treba da se jave u kovid ambulante domova zdravlja koja rade trijažu i testiranje. Trijaža koji pacijenti su za bolničko lečenje trenutno se radi u Infektrivnoj klinici”, rekla je Zdravković.

Povezane vesti – KISIĆ: Kontrolor za nošenje maske da bude u našim glavama

Ona je navela da će od sutra ujutro trijažu pacijenata koji su za bolničko lečenje raditi i KBC Bežanijska kosa.

Bežanijska kosa je do sada bila non-kovid bolnica, ali su svi zdravstveni radnica prošli obuku još pre prvog talasa epidemije.

 EPA-EFE/Sebastiao Moreira

EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Bolnica je jedan od najvećih onkoloških centara, a Zdravković kaže da će nastaviti da primaju i te pacijente jer za njih imaju potpuno izdvojenu zgradu i poseban ulaz u bolnički krug.

“Za njih smo otvorili i poseban ulaz u krug bolnice da ne ulaze na isti sa kovid pacijentima. Osoblje je podeljeno i osoblje koje radi sa kovid pacijentima ne radi sa onkološkim pacijentima. Pacijenti se ne odlažu, terapije redovno idu. Konzilijumi, hemotetrapija, dnevna bolnica- sve radi”, navela je Zdravković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar