“NAJTEŽE U BEOGRADU” Lončar: Zdravstveni sistem prenapregnut

“NAJTEŽE U BEOGRADU” Lončar: Zdravstveni sistem prenapregnut

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr


U svim kovid bolnicama preraspoređeni su kapaciteti, kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronom, kaže ministar Zdravlja Lončar i dodaje da je zdravstveni sistem prenapregnut.

Lončar je naveo da Institut “Banjica” danas i tokom noći neće više moći da prima pacijente, jer je bolnica prepuna.

Ministar je naveo da će večeras ili ujutru prve pacijente primiti i Institut za reumatologiju i da je u toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju više od 100 kreveta za kovid pacijente.

 FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb

FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb

“Bili smo prinuđeni da i Institut za reumatologiju uključimo u kovid sistem jer je veliki broj pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje u Beogradu”, rekao je Lončar.

On je naveo da je zdravstveni sistem prenapregnut, da su zdravstveni radnici non stop u bolnicama, gotovo da ne idu kući i ne viđaju porodice, nemaju odmor…

Povezane vesti – Janković: Možda je ovaj udar ono najgore što nam je koronavirus priredio

Kako kaže, najteža situacija je u Beogradu, kao i najveći problem sa bolničkim kapacitetima, dok u Nišu, Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu i Užicu ima dovoljno mesta u bolnicama.

FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb

FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb

“Napravili smo za naredna dva dana raspored u bolnicama, za ozbiljan scenario, ako se broj obolelih ne bude smanjivao i ako ne bude veći”, rekao je Lončar.

Povezane vesti – Od koje korone bolujemo?

Ministar je apelovao na građane da poštuju mere, i ponašaju se u skladu sa preporukama lekara, jer se, kako je rekao, samo na taj način situcija može poboljšati.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar