Vesti
18.03.2023. 11:39

Adžić Vukičević

"Narednih dana zatvaranje kovid bolnice u Batajnici"

bolnica
Izvor: Shutterstock

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević najavila je da će zbog malog broja pacijenata prethodnih meseci, bolnica uskoro biti zatvorena.

Ona je za Radioteleviziju Srbije (RTS) kazala da je u prethodnih pet meseci situacija u toj bolnici stabilna a da je trenutno na lečenju 28 osoba, uglavnom  sa teškim malignim bolestima u završnim stadijumima. 

Missing content item.

"Sigurno će doći do zatvaranja narednih dana s obzirom da je broj pacijenata već standardno nizak. Takvi su planovi Ministarstva zdravlja", navela je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
 

Adžić Vukičević je najavila i da bi u narednom periodu ulogu kovid bolnice trebalo da preuzmu respiratorni centri dok bi objekat u Batajnici mogao da bude iskorišćen za palijativnu negu. 

"Svakako bi to trebalo da bude palijativna nega s obzirom na rastući broj ljudi sa malignitetom u Srbiji i u zemljama u okruženju, ali i zbog činjenice da smo jedina zemlja u okruženju koja nema centar za zbrinjavanje bolesnika u završnim stadijumima malignih bolesti i drugih teških hroničnih bolesti i stanja", navela je Adžić Vukičević. 
 

Dodala je da je za 27 meseci rada, kovid bolnica u Batajnici primila oko 23.700 pacijenata od kojih je između 6.500 i 7.000 bilo smešteno u jedinicima intenzivnog lečenja. 

"U jednom trenutku bilo je 120 intubiranih. To je bio neverovatan izazov, za našeg života se tako nešto sigurno neće ponoviti", rekla je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kraken je u Srbiji - koji su simptomi, koliko je opasno...
pluća, rendgen, doktor

Dr Branislav Tiodorović

25.02.2023. 02:30

Kraken je u Srbiji - koji su simptomi, koliko je opasno...

Novi soj virusa korona pod nazivom Kraken ili zvanično XBB.1.5 registrovan je i u Srbiji. O kakvom je to novom soju virusa korona reč, je u emisiji "Kec na jedanaest“ na televiziji K1 govorio prof. dr Branislav Tiodorović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve