Vesti
08.09.2021. 19:10
Tanjug

Nova školska godina

Nastava na fakultetima biće po kombinovanom modelu

fakultet, nastava, studenti
Izvor: Shutterstock

Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu u predstojećoj školskoj godini izvodiće se po kombinovanom modelu nastave, odlučeno je na sednici Senata Univerziteta.

Rektorka Ivanka Popović je rekla da će se nastava izvoditi u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Kriznog štaba i da će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta.

"Svaki fakultet će odrediti udeo uživo i online nastave prema svojim specifičnostima. Preporuka je da udeo nastave uživo bude što veći, pre svega brucoše, i u domenu praktičnog rada", rekla je Popović i dodala da će dekani na dnevnom nivou pratiti situaciju.

Navela je da od Ministarstva prosvete nije stigla nikakva preporuka i instrukcija za nastavu u visokom obrazovanju i naglasila da je odluka Senata neophodan okvir da bi fakulteti mogli da rade budući da se, kako je rekla, epidemiološka situacija menja iz dana u dan.

"Ove godine je ,ipak, malo drugačije jer je deo zaposlenih i studenata vakcinisan,ali situacija se usložnjava zbog novih sojeva i ne može se reći da su uslovi pogodni u potpunosti za klasičnu nastavu", rekla je rektorka.

Predsednik Studentskog parlamenta Emil Zoronjić rekao da su uputili apel dekanima fakulteta Univerziteta u Beogradu da razmotre pitanje održavanja što većeg broja časova vežbi i predavanja uživo jer su, kako kaže, studenti mnogo izgubili u prethodna tri semestra online nastave.

''''Smatramo da je vreme da se pređe na uživo nastavu u što većem broju časova i da bi moglo da se nađe rešenje za taj model nastave uz nošenje maski, fizičku distancu, manje grupe studenata u većim učionicima...'''', rekao je Zoronjić posle sednice Senata.

I u prošloj školskoj godini studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu pratili su nastavu po kombinovanom modelu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medicinski fakultet ima novog dekana
Lazar Davidović

"Kruna moje karijere"

19.06.2021. 00:51

Medicinski fakultet ima novog dekana

Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, novi je dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve