Vesti
04.05.2023. 11:04
R.E.

Načelnik Školske uprave

OŠ "Vladislav Ribnikar" do ponedeljka bez nastave

pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je da do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenik sedmog razreda te škole, ubio osam učenika i radnika obezbeđenja a ranio šest učenika i nastavnicu.

"Juče sam sa direktorkom dogovorio da, ukoliko ima potrebe da roditelji mlađe učenike, prvog i drugog razreda, dovedu do škole, da će biti dežurnih nastavnika, učitelja iz produženog boravka koji će prihvatiti učenike", rekao je Filipović za Radio-televiziju Srbije.

Kada je reč o podršci deci, nastavnicima i rukovodstvu škole, naveo je da je pomoćnicom ministarke zdravlja i drugim institucijama dogovoren sastanak za petak, gde bi trebalo da naprave plan aktivnosti za prihvat dece.

"Ono što je sigurno je da će svi prosvetni savetnici u ponedeljak biti u OŠ "Vladislav Ribnikar" kako bi pružili podršku nastavnicima u organizaciji same nastave", rekao je Filipović.

Dodao je da podršku moraju da pruže jednoj baletskoj školi, koju je pohađala učenica koja je izgubila život, kao i muzičkoj školi u koju su išli jedan nastradali učenik, ali i napadač.

Komentarišući predloge mera predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je da niz pravilnika i zakona mora da se izmeni, a da se nada da će neke od realnih i ostvarivih mera biti usvojene kako bi školska sredina bila bezbednija.

Filipović je naveo da kao jedna od opcija postoji i uvođenje detektora za metal i dodao da se za to direktori škola mogu obraćati gradskim sekretarijatima zaduženim za finansiranje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve