Vesti
03.05.2023. 17:30
Beta

Sindikat prosvetara

"Instalirati detektore za metal na ulazima u školu"

škola
Izvor: Ekspres

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" zatražio je da se na ulazima u osnovne i srednje škole instaliraju detektori metala, kao i da se obavezno angažuje profesionalno obezbeđenje i bolje organizuju školski policajci.

Ovaj sindikat je zatražio i zabranu promovisanja i javnog pojavljivanja svih osuđenih kriminalaca i zločinaca, kao i svih rijaliti emisija u kojima se učesnici nasilno ponašaju. 

Masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je, kako je naveo sindikat, "jasan indikator da živimo u društvu koje je 'uspešno' odnegovalo obrasce ekstremnog nasilja čak i u obrazovnom sistemu".

"Naša nastojanja da institucionalno rešimo i sankcionišemo svaki oblik nasilja u školskim ustanovama izgledaju apsurdno u okolnostima kada učenici i zaposleni treba da spasavaju goli život. Kako je društvo koje je devalviralo fakultetske i doktorske diplome stiglo do masovnog ubistva zbog jedinice? Kako smo lažne uzore i urušene vrednosti pustili na pozicije moći, u živote i u škole", upitali su iz sindikata.

Kako su naveli, u protivnom, jedini način da zaposleni u školama sačuvaju život jeste da ubuduće prosvetni radnici učenicima daju samo petice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Strani mediji o pucnjavu u "Ribnikaru"
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

"Hitno!"

03.05.2023. 13:03

Strani mediji o pucnjavu u "Ribnikaru"

Strani mediji s velikom pažnjom, gotovo iz minuta u minut prate vesti o oružanom napadu učenika na decu i osoblje beogradske Osnovne škole "Vldislav Ribnikar".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve