Vesti
24.12.2019. 18:33
R. E. / Index. hr

NASTAVAK HAOTIČNE SEDNICE Dodik: Konju jedan, idioti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Parlament RS nakon haotične sednice obeležene verbalnim sukobima, šamaranjem i uvredama danas dao podršku srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Skupština RS prihvatila je Dodikovo tumačenje po kom dokument pod nazivom "Program reformi" koji je 19. novembra usvojilo Predsedništvo BiH ne znači saglasnost za nastavak približavanja BiH članstvu u NATO, nego tek plan mera koje će biti sprovedene kako bi se saradnja s tim vojnim savezom nastavila.

Poslanici opozicije su nešto pre ponoći napustili sednicu, a neposredni povod bio je fizički napad ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na poslanika Draška Stanivukovića. Lukač je Stanivukoviću opalio i šamar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Darko Vojinovic, FILE)

Sednica je potom nastavljena, a za govornicu je u jednom trenutku izašao Milorad Dodik, koji je s tog mesta uputio mnoštvo uvreda poslanicima koji su ga kritikovali, preneo je Index.hr.

Poslaniku SDS-a Nebojši Vukanoviću poručio je da je "budala i šizofrenik", preteći da će u parlament doneti medicinsku dokumentaciju kojom će to i dokazati. Kada ga je predsednik parlamenta Nedeljko Čubrilović upozorio da se ne može tako ophoditi prema poslanicima, Dodik je napao i njega.

"Šta ti tu mene prekidaš. Što nisi prekidao njega (Vukanovića)?", vikao je Dodik istovremeno udarajući po mikrofonima ispred sebe. "Konju jedan", vikao je potom na Vukanovića.

Povezane vesti - NASILJE U SKUPŠTINI RS: Ministar policije udario poslanika i nazvao ga majmunom

Vukanović je tvrdio da je Dodik parlamentu RS dostavio lažni dokument koji nije pravi "Program reformi" te ga je optužio da uprkos onome što javno govori, gura BiH u članstvo u NATO-u.

Dodika je pozvao da zbog toga podnese ostavku i da ide iz zemlje i pokupi sa sobom sav novac koji je pokrao u dve decenije svoje vladavine u RS.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve