Vesti
22.05.2022. 12:49
Beta

Aleksandar Vulin

"Ne možemo da zaustavimo dojave o bombama"

Policija
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Aleksnadar Vulin izjavio je danas da nije moguće zaustaviti dojave da su bombe postavljene, ali se "deluje preventivno 24 sata, tako što se šalju policijske ekipe u rano jutro na najvažnija mesta kao što su tržni centi".

"Ovo može da efikasno zaustavi samo Severna Koreja, da ukine telefone i internet, mi koji smo na mreži ne možemo", rekao je Vulin, za TV Prva, navodeći da su dojave veoma brojne.
 

Kako je rekao, policija ide na svako mesto gde je pozovu, "ali je ovo kao karona, sa tim moramo da naučimo da živimo".

"Mi na poziv dođemo da proverimo šta se dešava. Imali smo dojave o bombama svaki dan odigravanja Fajnol fora i da smo poslušali dojave, ne bi se odigrao. Mi smo preventivno rasporedili naše jedinice i vodili računa da na najmanju meru smanjimo rizik. Onda je rukvodstvo Fajnol fora reklo - to je za nas dovoljno, smatram da je to lažna dojava, neka se odigra", rekao je Vulin.

On je naveo da je takav zakon da "rukovodilac bezbednosti može da kaže da salu treba isprazniti ili ne, a policija je samo servis".

Prema njegovim rečima, reč je o "obliku psihološkog rata, modernog terorizma".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je Beograd zaradio od završnog turnira Evrolige
Efes

Goran Vesić

22.05.2022. 11:32

Koliko je Beograd zaradio od završnog turnira Evrolige

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Beograd tokom tokom završnog turnira Evrolige posetilo 20.000 gostiju, a da je grad zaradio skoro 30 miliona evra od tog turnira.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve