Vesti
25.09.2020. 14:39
Tanjug

"NEĆU U DRUGU LIGU" Dačić: Želim i dalje da igram u Ligi šampiona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže, upitan da li očekuje da bude šef diplomatije i u novoj vladi, da i dalje želi da igra u Ligi šampiona i da neće da ide u drugu ligu.

"I dalje želim da igram u Ligi šampiona, neću valjda da idem u drugu ligu", naveo je on za TV Prva.

Pojašnjava da je to logično i da ne razume srpsku opoziciju koja jedino zna da "udara na decu, u braću onih koji su na vlasti".

"Sada se zovu udružena opozicija. Šta oni time govore, da će tako da ostanu za stalno", rekao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Na konstataciju novinara da će mnogi reći da Dačić ne može da razume opoziciju jer je za 30 godina dve, tri godine bio u opoziciji, on je rekao da je u periodu dok je bio opozicija shvatio da su socijalisti mnogo bolji od onih na vlasti i da je "glupo biti u opoziciji".

"Biće mi teško da ne radim na povlačenju priznanja"

Dačić je rekao da će mu biti teško da se suzdrži da ne radi na povlačenju priznanja Kosova i istakao da je ukazao američkom izaslaniku Ričardu Grenelu da je Priština nastavila sa kampanjom priznanja nezavisnosti.

Povezane vesti - IZVINITE, JE L’ MOGU JA JOŠ JEDAN KRUG?

On je za TV Prva naveo da je Grenelu pokazao pismo koje je kosovska ministarka spoljnih poslova poslala BiH i koje je tako sročeno da se stiče utisak da vašingtonski sporazum promoviše priznanje nezavisnosti, jer je Izrael priznao Kosovo.

"Pretpostavljam da su takvo pismo poslali i drugim državama. To potvrđuje našu sumnju da oni ne samo da neće poštovati, već neće ni stati sa kampanjom priznanja. Pismo sam preko predsednika Aleksandra Vučića predao Grenelu i kažu da je zvao Hotija i da mu je svašta rekao, zašto ne poštuju sporazum", naveo je Dačić.

On je naglasio da Prištini nije problem bilo šta da potpiše, a da kasnije to ne sprovode, a potvrda tome je, kako ističe Dačić, Zajednica srpskih opština.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Upitan zašto nije bio u Vašingtonu kao ministar spoljnih poslova, Dačić je rekao da on i Vučić imaju različite agende i da zbog toga nije bio u Vašingtonu.

Komentarišući izjavu Miroslava Lajčaka da se u ponedeljak na tehničkim pregovorima Beograda i Prištine neće razgovarati o Zajednici srpskih opština (ZSO), Dačić je rekao da bi pitao Lajčaka "A kada će se baviti ZSO" i da to treba pitati EU.

"Frapantno je što nema nikakve reakcije iz Brisela, a oni su garanti tog sporazuma koji je potpisan pre sedam godina, a potpisali su ga Hašim Tači, Ketrin Ešton i ja", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve