“NENADOKNADIV GUBITAK” Vulin: Srušeni MIG-21 nije bio zastareo

“NENADOKNADIV GUBITAK” Vulin: Srušeni MIG-21 nije bio zastareo

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/bs


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da avion MIG-21, koji u petak pao kod Malog Zvornika, nije bio zastareo i da je njegov resurs bio do 2026. godine.

Vulin je, gostujući u emisiji “Hit tvit” na TV Pink, rekao da neće da donosi zaključke o padu aviona, dok se ne okonča zvanična istraga.

On je istakao da je pronađen snimač parametra aviona MiG-21, koji je u petak pao kod Malog Zvornika, i da su formirane dve komisije.

Povezane vesti – Poginula dva pilota prilikom pada MIG-a

Vulin je dodao da su obe komisije završle rad i da su prikupljeni svi fizički dokazi.

“Svi ostaci letalice su preneti na Batajnicu i sada se radi na istraživanju svega što je prikupljeno”, rekao je Vulin dodajući da će zaključi komisija biti prosleđeni nadležnom tužilaštvu, koje vodi istragu.

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

On je rekao da je smrt dvojice pilota nedadoknadiv gubitak i odbacio kao budalaštinu navode da srpski piloti i oficiri nisu obučeni.

“Naši piloti i oficiri su vrhunski obučeni”, naglasio je ministar.

Međutim, kako je podvukao, sa povećanjem broja letova, povećaće se i broj incidenata.

“Na nama je da ih izbegnemo i da učinimo sve što je u našoj moći da svi budu ispravni i da prođe kako treba”, poručio je Vuliln.

Vulin se osvrnuo i na neumesan komentar akademika Dušana Teodorovića da predsednik Srbije ubuduće u zvanične posete treba da ide “kao kopilot” u avionima Vojske Srbije, ocenivši da je to “dokaz da titula ne može da napravi čoveka od vas”.

“To nije humor. Vi se sprdate sa mrtvim ljudima”, poručio je Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar