Vesti
28.09.2020. 12:56
Tanjug

"NENADOKNADIV GUBITAK" Vulin: Srušeni MIG-21 nije bio zastareo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da avion MIG-21, koji u petak pao kod Malog Zvornika, nije bio zastareo i da je njegov resurs bio do 2026. godine.

Vulin je, gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, rekao da neće da donosi zaključke o padu aviona, dok se ne okonča zvanična istraga.

On je istakao da je pronađen snimač parametra aviona MiG-21, koji je u petak pao kod Malog Zvornika, i da su formirane dve komisije.

Povezane vesti - Poginula dva pilota prilikom pada MIG-a

Vulin je dodao da su obe komisije završle rad i da su prikupljeni svi fizički dokazi.

"Svi ostaci letalice su preneti na Batajnicu i sada se radi na istraživanju svega što je prikupljeno", rekao je Vulin dodajući da će zaključi komisija biti prosleđeni nadležnom tužilaštvu, koje vodi istragu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

On je rekao da je smrt dvojice pilota nedadoknadiv gubitak i odbacio kao budalaštinu navode da srpski piloti i oficiri nisu obučeni.

"Naši piloti i oficiri su vrhunski obučeni", naglasio je ministar.

Međutim, kako je podvukao, sa povećanjem broja letova, povećaće se i broj incidenata.

"Na nama je da ih izbegnemo i da učinimo sve što je u našoj moći da svi budu ispravni i da prođe kako treba", poručio je Vuliln.

Vulin se osvrnuo i na neumesan komentar akademika Dušana Teodorovića da predsednik Srbije ubuduće u zvanične posete treba da ide "kao kopilot" u avionima Vojske Srbije, ocenivši da je to "dokaz da titula ne može da napravi čoveka od vas".

"To nije humor. Vi se sprdate sa mrtvim ljudima", poručio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve