Vesti
17.09.2019. 15:14
Tanjug

"NEPRAVDENO I NEHUMANO" SRS predao predlog novog zakona o izvršiteljima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanici Srpske radikalne stranke predali su predsednici Skupštine novi Predlog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju, za koji su, kako je kazao Aleksandar Šešelj, sakupili više od 100.000 potpisa podrške građana Srbije. Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj kazao je na konferenciji u Skupštini da je SRS skupila više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv javnih izvršitelja, tj. za ukidanje institucije javnog izvršitelja.

"Skupštini ćemo predložiti potpuno novi Predlog zakona o izvršenju, koji više neće dopuštati da nam se dešavaju ovakve pljačke kakve smo imali prilike da vidimo u prethodnom periodu, a koje su nam doneli javni izvršitelji", kazao je Šešelj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Povezane vesti - Kafkijanski poslovi notara i  izvršitelja: ZARADE, ZMIJE I NOGE

Podsetio je da je institucija javnog izvršitelja uvedena u naš sistem 2011. godine, a da ju je uvela Demokratska stranka.

"Mi mislimo da se ta institucija u praksi pokazala kao vrlo nepravedna i nehumana", kazao je Šešelj i dodao da SRS želi da svojim predlogom zakona onemogući da bilo ko, a pogotovo zbog malih potraživanja, ostane bez krova nad glavom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Naveo je da se u njihovom predlogu propisuje da niko ne sme da ostane bez minimum 12 kvadrata stana, tj. stambenog prostora, po članu domaćinstva, kao i da bi vratili izvršenja u sudove

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve