“NEPRAVDENO I NEHUMANO” SRS predao predlog novog zakona o izvršiteljima

“NEPRAVDENO I NEHUMANO” SRS predao predlog novog zakona o izvršiteljima


Poslanici Srpske radikalne stranke predali su predsednici Skupštine novi Predlog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju, za koji su, kako je kazao Aleksandar Šešelj, sakupili više od 100.000 potpisa podrške građana Srbije. Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj kazao je na konferenciji u Skupštini da je SRS skupila više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv javnih izvršitelja, tj. za ukidanje institucije javnog izvršitelja.

“Skupštini ćemo predložiti potpuno novi Predlog zakona o izvršenju, koji više neće dopuštati da nam se dešavaju ovakve pljačke kakve smo imali prilike da vidimo u prethodnom periodu, a koje su nam doneli javni izvršitelji”, kazao je Šešelj.

aleksandar šešelj, foto printscreen youtube

Povezane vesti – Kafkijanski poslovi notara i  izvršitelja: ZARADE, ZMIJE I NOGE

Podsetio je da je institucija javnog izvršitelja uvedena u naš sistem 2011. godine, a da ju je uvela Demokratska stranka.

“Mi mislimo da se ta institucija u praksi pokazala kao vrlo nepravedna i nehumana”, kazao je Šešelj i dodao da SRS želi da svojim predlogom zakona onemogući da bilo ko, a pogotovo zbog malih potraživanja, ostane bez krova nad glavom.

Shutterstock

Shutterstock

Naveo je da se u njihovom predlogu propisuje da niko ne sme da ostane bez minimum 12 kvadrata stana, tj. stambenog prostora, po članu domaćinstva, kao i da bi vratili izvršenja u sudove

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar