Vesti
14.07.2021. 20:00
Tanjug

Naplata kazni

Nesavesni vozači "savesno" pune državnu kasu

Policija, alko test
Izvor: Shutterstock

Naplatom kazni za najteže prekršaje koje su činili, nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju državnog budžeta, a u prvoj polovini godine prihod od kazni veći je za skoro šest miliona evra u odnosu na 2019, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Od 1. januara do 30. juna ove godine naplaćeno je više kazni za 5.996.378 evra u odnosu na 2019. godinu" , rekao je Vulin na sastanku na kome su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalje unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.

Vulin je istakao da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i sankcionišu vozače koji upravljaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, te su na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali ljudske živote, saopštio je MUP.

Ministar je na sastanku istakao i značaj vraćanja pozornika na ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti građana.

"Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbrižniji, a 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet našeg rada, ali pre svega bezbednost građana", rekao je Vulin.

Sastanku su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, a Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja
Tito

Zatvor za Titovog unuka

26.05.2021. 16:19

Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci zatvora Edvarda Broza (70), jednog od unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, zbog izazivanja saobraćajne nesreće 1992. godine u Zemunu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve