“NISTE LOŠE INFORMISANI”: Šapić o preuzimanju resora populacione politike

“NISTE LOŠE INFORMISANI”: Šapić o preuzimanju resora populacione politike

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/ nr


Aleksandar Šapić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da podržava odluku da nova Vlada bude ograničenog trajanja pošto je to, kaže, logična odluka.

“Imate situaciju u svetu koja je nekarakteristična, u ovakvim okolnostima koje se menjaju na dnevnom nivou, geopolitički savezi se menjaju, snage različitih nacija i država i uticaja se menjaju. Zadržati dobru poziciju Srbije neće biti lako. Zato je važno da se napravi maksimalno jedinstvo da pokuša da se previziđe ovaj period”, napominje lider SPAS-a, koji je i predsednik Opštine Novi Beograd.

Smatra da nije logično da ovakva vlada postoji četiri godine jer je, kako kaže, neprirodno da opozicije nema u parlamentu.

“Nije ovo prvi slučaj u politici da kad su vanredne okolnosti, da se na određeni period formira vlada od najjačih stranaka da bi se prevazišao ovaj period”, smatra Šapić.

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/ nr

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/ nr

Napominje da SPAS od Srpske napredne stranke nije tražio ništa: “Nešto zahtevati sa našom podrškom je politički nekorektno, ni mudro, ni pametno”.

Ipak, kako kaže, iznenadila ga je pohvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodaje da pretpostavlja da su iz SNS-a prepoznali kvalitete ljudi iz SPAS-a.

Povezane vesti – “NE LETIM SA FUNKCIJE NA FUNKCIJU” Šapić: Neću biti ministar u novoj vladi

Šapić nije želeo da iznosi podatak koje će ministarstvo u novoj Vladi voditi SPAS, iako, kako kaže, zna i resor i ime.

Na pitanje da li su tačni navodi da će SPAS dobiti resor populacione politike, Šapić je odgovorio sa: “Niste loše informisani”.

Dodaje da će na sledećoj sednici Skupštine podneti ostavku na mesto poslanika, kako bi nastavio da vodi opštinu Novi Beograd.

Kada je reč o narednim izborima za gradonačelnika Beograda, Šapić kaže da se o tome još nije razgovaralo sa SNS-om.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar