Vesti
29.04.2020. 14:46
Tanjug

Novac od đačkih ekskurzije biće pretvoren u vaučere?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Novac koji su roditelji uplatili za đačke ekskurzije najverovatnije će biti moguće pretvoriti u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili prebace za sledeću školsku godinu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević za Tanjug.

Prema njegovim rečima, svaka škola je pravno lice i kao takva sklapa ugovor sa turističkom agencijom, te će krajnji dogovor biti postignut između roditelja i agencije, a ministarstvo je ovo ponudilo kao jedno od mogućih rešenja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Nathalia Aguilar

"Mi nudimo neke preporuke i rešenja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i YUTA-om. Jedan od predloga je da se uplaćen novac pretvori u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili da se prebace za narednu školsku godinu", rekao je Šarčević.

Povezane vesti - Neki novi život

Izvesno je da, poručuje ministar, đačkih ekskurzija do leta neće biti, a od sledeće školske godine putovaće se isključivo u zemlji.

"Ekskurzije maturanata srednjih škola, koje su uglavnom bile u inostranstvu, biće planirane u Srbiji. Na to svakako insistiramo i to je nešto što nećemo da dozvolimo. Kada će biti izvodljivo da se ponovo putuje u inostranstvo - videćemo, to zavisi od razvoja toka događaj na jesen", rekao je Šarčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve