Vesti
17.09.2020. 18:23
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Ima li pomirenja sa Hrvatskom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 17.9.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU DEJAN JOVIĆ: Srpsko pitanje je test za Hrvatsku 

"Ne smemo dozvoliti da mrtvi zarobe žive, niti možemo graditi mir tako da živimo na grobljima. Kao i u ličnom životu, treba naći ravnotežu između sećanja i zaborava, između slobodne diskusije o tome šta se stvarno desilo i okretanja nove stranice", rekao je Jović u intervjuu za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Poslednja sociološka istraživanja stavova srednjoškolske omladine u Hrvatskoj pokazuju da čak 60 odsto srpskih školaraca u Hrvatskoj oseća strah i krivicu jer se Srbi u javnom diskursu etiketiraju kao agresori i okupatori", istakao je profesor FPN iz Zagreba.

NEMAJU SRAMA

Predsednik Vlade Hrvatske Andrija Plenković najavljuje da će krajem meseca posetiti selo Varivode u Krajini, pokloniće se senima devetoro ubijenih Srba, starosti između 60 i 85 godina, vinovnici zločina nisu procesuirani, niti su to tražile hrvatske vlasti...

Sve pomenuto imalo bi obrise burleske da premijer Plenković ove igrokaze ne oblači u odoru visoke politike:

"Ovo su samo najave novih odnosa i pomirenja hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj“, kaže Plenković i dodaje da je to snažna poruka i Srbiji, „poziv na istorijsko pomirenje“?!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tražeći odgovor na pitanje da li je moguć dijalog između Srbije i Hrvatske na iznetim osnovama hrvatskog državnog vrha – „Ekspres“ je razgovarao sa uglednim srpskim istoričarima Miletom Bjelajcem i Bojanom Dimitrijevićem, kao i sa Savom Štrpcem, predsednikom Dokumentaciono- informativnog centra „Veritas“.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

KORONAVIRUS U NOVČANIKU SIROTINJE

Devize koje naši radnici šalju siromašnoj rodbini u Srbiji prošle godine su iznosile blizu četiri milijarde evra. Ove godine ta suma će biti umanjena za oko 23 odsto - saopštila je Narodna banka Srbije.

SLUČAJ IVANA STAMBOLIĆA: Političko ubistvo s leđa

"Milošević nijedan posao nije radio, ni funkciju obavljao, ni na jedno rukovodeće mesto nije došao a da prethodno na tom mestu nisam bio ja. Ja u tome sigurno pravim previd, kad ti tako dugo neko gleda u leđa, on verovatno u jednom trenutku poželi i da ti zabije nož u ta leđa", izjavio je Ivan Stambolić 1992. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Poslednji susret sa Miloševićem bio je na Bojaninoj sahrani. Došao je na groblje. Čujem da je drugima rekao da ne dolaze. Neki su to poslušali, neki nisu. On je došao... Ma, ta stanja su... Ona se ne mogu ispričati. Prišao je. Zagrlili smo se. Ja sam mu samo izgovorio: ’Ej, budalo moja’. Kaća nije htela sa njim da se pozdravi"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

JOŠ NIJE KRAJ

Posle ubistva Strahinje Stojanovića, na listi za odstrel mogao bi da se nađe i mlađi brat ubijenog navijačkog vođe Velibora Dunjića – Rade Dunjić, koji je navodno bio saučesnik u ubistvu advokata Dragoslava - Miše Ognjanovića. Navodnog nalogodavca Miloša Delibašića od sigurne smrti narednih 28 godina čuvaju zatvorske rešetke...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve