Vesti
15.10.2020. 20:30
Tanjug

NOVI BROJ EKSPRESA: Šta ako Tramp izgubi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 16.10.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU LJILJANA SMAJLOVIĆ: I sa Bajdenom se može izaći na kraj 

"Ne plašim se previše Bajdenovog izbora, koji izgleda i meni vrlo izgledan. Moram da kažem da taj njegov lukrativni i lični pristup spoljnoj politici na neki način otvara i nama vrata da se prema njemu ponašamo onako kako sa njim daje rezultate. I mislim da mi više nismo ni toliko važni", istakla je u razgovoru za Ekspres Ljilja Smajlović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Pogledajte, u Americi imamo dva bela, stara kandidata, stvarno ih je žalosno gledati na podijumu kada vode debatu. A ta zemlja ima 300 i ne znam koliko miliona stanovnika, i zar je to najbolje što je ta zemlja mogla da ponudi svojim građanima kao mogućnost izbora? Pa to je da ne verujete. To je jedna gerontokratija", smatra novinarka.

Izbori koji će promeniti svet

Zapravo se postavlja pitanje identiteta Amerike: šta je Amerika danas?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Da li je to još uvek zemlja onih koji su je stvorili upravo iz grupacije belaca, imućnih muškaraca kojima su pripadali svi očevi osvajači Amerike od Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Bendžamina Frenklina… ili se krvna slika drastično promenila.

NEMA PRAVDE ZA SRBE

Najveće zločine posle ulaska NATO na KiM 1999. počinile su jedinice OVK u uniformama NATO, kontingent od 4.500 ljudi sa instruktorima iz Nemačke, SAD, Francuske, Engleske, koji su ih obučavali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Iz tog kontingenta potekli su svi zločini koji su se dogodili na KiM, od 1998. do danas, 2004. u Makedoniji, pa na jugu Srbije. Počinjeni su najcrnji zločini koji do danas nisu razjašnjeni...

Notari na tankom ledu

Rat je, početkom meseca, počeo neočekivano, saopštenjem Republičkog geodetskog zavoda, zvanog katastar, da Javnobeležnička komora, takođe znana pod nazivom notari, građanima nelegalno izdaje svoju varijantu lista nepokretnosti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"List nepokretnosti koji izdaju javni beležnici izdaje se na način koji stvara utisak da se radi o potpuno novom dokumentu. Na prvoj strani nalaze se obeležja i simboli Ministarstva pravde, a ne Republičkog geodetskog zavoda, a podaci iz lista nepokretnosti predstavljeni su u formi koja podseća na stari izgled zemljišno-knjižnog izvoda. Ovakav dokument javnih beležnika je u potpunoj suprotnosti za zakonom i predstavlja direktnu krađu proizvoda RGZ-a! U Srbiji jedina nadležna institucija za formiranje lista nepokretnosti je RGZ i nijedna druga institucija ne može da izdaje drugačiji dokument pod tim nazivom. Javni beležnici ovim svesno i namernu zbunjuju građane Srbije i ugrožavaju poverenje građana i privrede u državne organe", navedeno je u saopštenju

SUDBINA UBICE: Lisice ili metak ?

Milivoje Lovrenović (50) iz Bosanske Gradiške, koji je samo osam dana posle izvršenog ubistva Strahinje Stojanovića (30) u Beogradu razotkriven kao ubica u akciji beogradske policije, u međuvremenu je prema saznanjima srpskog MUP pobegao u BiH, zatim u Hrvatsku, a odatle u neku od zemalja Zapadne Evrope.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tačna lokacija na kojoj se sada nalazi Lovrenović nije poznata, ali je poternica za njim ubačena u bazu Interpola, što znači da su u razotkrivanju njegovog skloništa angažovane policije svih evropskih policija. Poseban dopis o mogućnosti da se osumnjičeni Lovrenović možda nalazi baš na njihovom tlu upućen je policijama Španije i Holandije – koje važe za najjača uporišta klana Luke Bojovića, za čiji račun je, kako se i pretpostavlja, i izvršeno ubistvo Stojanovića.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve