Vesti
27.05.2023. 14:44
Beta

Izbor rukovodstva 24. jun

Novi predsednik SNS: "Ostajemo motor razvoja naše otadžbine"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Miloš Vučević potvrdio je da je izabran za predsednika Srpske napredne stranke (SNS).

Vučević je nakon sednice skupštine SNS u Kragujevcu, najavio je da će stranka uzeti učešće u formiranju Narodnog pokreta za državu.

"SNS je podržala predlog dosadašnjeg predsednika stranke i predsednika države Aleksandra Vučića da uzmemo učešće u formiranje Narodnog pokreta i mislim da ćete mnogo konkretnije moći da vididte krajem juna, po tom pitanju", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, očekuje da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

"Onda bismo se, verujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima", naveo je Vučević.

On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsednika SNS, navodeći da to nije diskotinuitet već da "otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi".

"Naša poliika se neće menjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, neguje tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije", rekao je Vučević.

Istakao je da će SNS biti najpouzdaniji partner predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke izjavio je da je ta stranka spremna da sa svim političkim strankama razgovara o pitanju eventualno ranijeg održavanja izbora, ali je ponovio da neće biti prelazne Vlade Srbije.

"Mi smo spremni da razgovaramo i sa svim političkim strankama i o pitanju eventualno ranijih izbora, ili datuma održavanja izbora. Apsolutno je to legitimno kandidovati i to mora i može biti uvek na pregovaračkom stolu između političkih stranaka", rekao je Vučević novinarima nakon izborne skupštine SNS.

"Nema nikakve prelazne vlade i nema vlade sa trgova i sa ulica i kroz nasilje. Vlada se formira samo na osnovu skupštinske većine, a skupštinska većina se dobija podrškom građana na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave".

Vučević je naveo i da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima o svim pitanja koja mogu da vode ka smirivanju tenzija u društvu, i rešavanju problema s kojima se, prema njegovim rečima, suočava svaka država, svako društvo, pa i srpsko.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve