Vesti
28.02.2020. 18:59
Tanjug

"NOVI TRIK" Vučić: "Kurti je smislio dan pred odlazak u Vašington da ukine takse

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je najava o delimičnom ukidanju taksi novi trik Aljbina Kurtija i da je izaslanik SAD Ričard Grenel potpuno u pravu kada kaže da SAD ne podržavaju "polumere" kosovskog premijera.

"Dan uoči moje posete SAD smislio je da ukida takse, da ja ne bih imao temu tamo. Smislio je da će se takse ukinuti dan pre mog boravka u Berlinu, sedam dana pre njegovog i dva dana pre velikog samita u Beču", prokomentarisao je Vučić, kako kaže, pokušaj Kurtijeve prevare.

Smislio je Kurti, dodaje Vučić, da ukine takse na sirovine, zato što pšenicu dobija jeftinije od Severne Makedonije, jer to traže albanski biznismeni kako bi mogli da prave jeftinije testo.

"Ali srpske finalne proizvode, čokolade, keks i prašak, to ga ne interesuje, gde bi Srbi napravili profit. Je l si to sam smislio ili ti je neko pomogao?", rekao je Vučić i poručio Kurtiju da te trikove prodaje nekom drugom.

Povezane vesti – Haradinaj: Kurti se predao Srbiji

Dodao je da će Srbija da sačeka i vidi šta će dalje biti.

"Kada budu ukinuli takse razgovaraćemo, a do tada strpljivost i trpeljivost", rekao je Vučić.

On je nakon obilaska renovirane škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, odgovarajući na pitanje da li je za Srbiju dobro što su SAD toliko zainteresovane za rešavanje kosovskog pitanja, dok EU podržava odluku o delimičnom ukidanju taksi, ukazao da niko od srpskih državnih organa nije reagovao na Kurtija, zato što su, kako kaže, želeli da pogledaju sve što je receno da bi mogli da ocene na pravilan način.

"Nismo žurili kao neki, ni kao neki mediji koji su iznosili kako je neko podvio rep i učinio nešto Srbiji. To je netačno”, poručio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve