Vesti
03.05.2022. 16:00
Beta

Ministarstvo informisanja

"Novinarima se mora omogućiti neometan rad"

novinar
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je "sve građane i aktere da novinarima i medijskim radnicima omoguće da neometano rade svoj posao, ne ugrožavajući im ličnu bezbednost i profesionalni integritet".

"Sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika ministarstvo bespogovorno osuđuje", navedeno je u saopštenju povodom Svetskog dana slobode medija.

Kako je naglašeno, u godinama prepunim izazova, globalne izloženosti velikom broju informacija i dezinformacija, od ključnog je značaja za sve da svi novinari i mediji izveštavaju odgovorno i profesionalno, poštujući sve zakone i etičke standarde profesije.

"Ministarstvo veruje da novinarstvo koje predstavlja jedan od nosećih stubova svakog demokratskog društva, može da pomogne u izgradnji stabilnog društva kome svi težimo", rečeno je u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja dodalo je da svi mediji i novinari moraju da budu svesni uloge koju imaju u informisanju građana i u kreiranju opšte klime u društvu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novinari u Ukrajini dobijaju opremu, napokon
pres, novinari

UNESKO

18.03.2022. 09:05

Novinari u Ukrajini dobijaju opremu, napokon

Organizacija UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESKO) obezbediće prvu seriju od 125 šlemova i pancira sa natpisom "Press" kako bi najveći mogući broj novinara u Ukrajini mogao da ima tu opremu, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Parizu i dodala da je to deo hitnih mera zaštite novinara koji pokrivaju sukob u toj zemlji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve