Vesti
14.04.2022. 12:25
Beta

Visoki predstavnik BiH

O čemu su razgovarali Vučić i Kristijan Šmit

ALEKSANDAR VUCIC - KRISTIJAN SMIT
Izvor: Beta / PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Кristijanom Šmitom, kome je izrazio "jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom bonskih ovlašćenja", za koje smatra da "ne doprinose stabilnosti", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Šmit je izneo svoje viđenje razloga za upotrebu bonskih ovlašćenja, navodi se u saopštenju.

"Predsednik Vučić je izrazio jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinose stabilnosti", navodi se u saopštenju.

Dvojica sagovornika analizirali su situaciju u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini i saglasili se da je očuvanje mira u Bosni i Hercegovini i celom regionu od presudnog značaja za ekonomski napredak Zapadnog Balkana.

Šmit je prekjuče na osnovu bonskih ovlašćenja poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, navodeći da je da je taj zakon "u suprotnosti s odlukama Ustavnog suda BiH" i da je obustavio njegovu primenu do odluke Ustavnog suda BiH.

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik je izjavio da neće poštovati Šmitovu odluku da se poništi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, već da će taj zakon danas biti objavljen u Službenom glasniku RS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Dodik i Željka Cvijanović podrivaju mir u BiH"
Željka Cvijanović, 11. 4. 2022.

Velika Britanija

11.04.2022. 15:06

"Dodik i Željka Cvijanović podrivaju mir u BiH"

Velika Britanija je objavila da uvodi sankcije bosansko-srpskim političarima Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović zbog pokušaja podrivanja legitimiteta Bosne i Hercegovine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve