“OBAVEZA SVIH”: Rama nervozno reagovao na zahtev Prištine za ukidanje putarine

“OBAVEZA SVIH”: Rama nervozno reagovao na zahtev Prištine za ukidanje putarine


Albanski premijer Edi Rama nervozno je reagovao na zahteve pojedinaca iz Prištine da se ukine plaćanje putarine na Nacionalnom putu ka Tirani i zatražio od odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da građanima Kosova objasni da to nije moguće, piše prištinska Gazeta Expres.

Takođe, Rama se usprotivio izmeštanjem ugroženih građana Albanije na Kosovo, jer, kako je rekao, oni moraju ostati u blizini svojih domova i svog posla.

Prištinska Gazeta Expres piše da se Rama spontano sreo s Pacolijem juče prilikom obilaska Drača i Tumana i tom prilikom mu poručio da upozori one s Kosova, koji doniraju pomoć Albaniji, da ne traže ukidanje putarine na Nacionalnom putu.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rama je rekao da i oni koji doniraju pomoć Albaniji takođe moraju da plate putarinu koja iznosi pet evra.

“Putarina je obaveza svih i namenjena je infrastrukturi, koja treba da obezbedi bezbednost na putevima i u državi. Sad ako vam padne na pamet da date mnogo više od tih pet evra, dajte i tih pet evra”, rekao je Rama i dodao da je to iznos koji se plaća i na Kosovu i u Albaniji.

“Neverovatna je ova histerija i da neko ne može da shvati kako se prema tim stvarima treba odnositi”, kazao je Rama.

Povezane vesti – Kako je “mali šengen” zavadio Prištinu i Tiranu?

A kada je Pacoli rekao da je ponudio i privatnu pomoć žrtvama zemljotresa, kao i medicinsku, Rama mu je rekako da je pomoć već ponuđena pozivajući se pritom na sporazume koje Albanija ima sa drugim državama u oblasti zdravstva.

Rama je, kako se navodi, takođe reagovao na zbrinjavanje građana pogođenih zemljotresom na kosovskoj teritoriji, rekavši da oni treba da ostanu u blizini i da ne mogu da budu daleko od svojih domova, od svojih radnih mesta i škola.

Expres piše da je albanski premijer, ipak, imao reči hvale za uspehe pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga u pronalaženju tela ispod ruševina, rekavši da sjajno rade svoj posao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar