Vesti
23.01.2024. 13:26
Beta

Obdukcioni nalaz

Nasilini porođaj je uzrok smrti bebe u Sremskoj Mitrovici

bolnica
Izvor: Shutterstock

Obdukcioni nalaz umrle bebe Marice Mihajlović, koja je optužila doktora M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, pokazuje da je do smrti novorođenčeta došlo zbog nasilnog porođaja.

U izveštaju pedijatara Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, na osnovu obdukcionog nalaza, navodi se da je smrt novorođenčeta nastupila u 4.38 časova, 12. januara.

"Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma", piše u pomenutom izveštaju.

Marica Mihajlović je potvrdila rezultate obukcije i istakla da se neće zaustaviti sve dok doktor, koji je trenutno u pritvoru, ne bude kažnjen.

"Neću se zaustaviti dok ne isteramo pravdu i dok doktor ne bude kažnjen. Treba da kontaktiramo advokata povodom toga, jer smo dobili nalaz obdukcije. Nemam snage, ne osećam se dobro, ali ne odustajem", rekla je Mihajlović za portal nova.rs.

Peticija sa zahtevom da se porodiljama u Srbiji obezbedi po jedan besplatan pratilac tokom porođaja predata je u ponedeljak bolnici u Sremskoj Mitrovici, u kojoj se dogodila smrt bebe na porođaju, koja je prihvatila taj zahtev.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Institucije u Srbiji neće ćutati o akušerskom nasilju"
1

Državni sekretar

22.01.2024. 11:53

"Institucije u Srbiji neće ćutati o akušerskom nasilju"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da institucije u Srbiji neće ćutati na tvrdnje majke da je izgubila bebu zbog akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici, navodeći da istina o tom događaju treba da doprinese da se tako nešto ne ponovi.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve