Vesti
20.07.2023. 16:30
Beta

Patrijarh, Vučić, Dodik

Obeležavanje godišnjice Oluje u Prijedoru

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su patrijarh Porfirije i on prihvatili predlog predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da Dan sećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije Oluja bude obeležen u Prijedoru, 4. avgusta.  

Vučić je na Instagramu objavio da je sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Dodikom razgovarao "o svim ključnim nacionalnim pitanjima za srpski narod".

"Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriji Republike Srpske, a patrijarh Pirfirije i ja prihvatili smo predlog predsednika Dodika da obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji 'Оluja', bude održano u Prijedoru 4. avgusta", naveo je.

Vučić je prethodno na Instagramu objavio da se sa Dodikom dogovorio da uskoro organizuju skup "svih državnih organa" Srbije i Republike Srpske na teritoriji tog entiteta BiH.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ratni pilot iz "Oluje": Ne osećam se krivim
avion

Hrvatska

09.06.2022. 07:16

Ratni pilot iz "Oluje": Ne osećam se krivim

Jedan od hrvatskih pilota koje Srbija tereti za ratni zločin u akciji "Oluja" Danijel Borović, izjavio je da se ne oseća krivim i da je u ratu časno postupao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve