Vesti
28.07.2021. 10:01
Tanjug

Dragica Gašić

Obijen stan jedine Srpkinje u Ðakovici

lopov
Izvor: Shutterstock

Dragici Gašić, jedinoj Srpkinji u Ðakovici, obijen je stan, saopštio je Privremeni organ Opštine koji insistira da međunarodni autoriteti hitno preduzmu sve neophodne mere kako bi se taj užasni teror nad nedužnom Srpkinjom zaustavio bez odlaganja.

Obijanje njenog stana iz koga su otuđeni kamera, internet rutet i nekoliko njenih torbi, u funkciji je zastrašivanja i novog progona ove povatnice čije zdravstveno stanje inače izuzetno loše.

Kako navode, bilo je dovoljno samo dva dana da Dragica Gašić bude van svog stana u Ðakovici da bi njene komšije i sugrađani još jednom na najprimitivniji, najbrutalniji i najsramniji način pokazali svoje pravo lice.

"U ime Privremenog organa Opštine Ðakovica najoštrije osuđujem najnoviji napad na Dragicu Gašić i njenu imovinu, koji je nažalost logična posledica terora koji nad njom traje od trenutka kada se vratila u svoj grad", naveo je Milenko Jovanović, predsednik Privremenog organa opštine Ðakovica.

Prema njegovim rečima takvo stanje svedoči o odsustvu elementarnih normi ponašanja podrazumevanih za društvo koje pledira da postane civilizovano.

"Užasavajuće je da albanska zajednica u monoetničkoj Ðakovici ne haje ni za apele OEBS-a, UNMIK-a, EULEKSA i drugih međunarodnih subjekata na Kosmetu koji su zatražili da se Dragici Gašić omogući uživanje ljudskih i građanskih prava kao i ostalim stanovnicima ove opštine koja se voljom lokalnih nasilnika proglašava zabranjenom za Srbe, što je slučaj koji ukazuje na najgori vid fašizma", naveo je Jovanović.

Privremeni organ Opštine Ðakovice izražava zabrinutost uza bezbednost Dragice Gašić, ali sve više i za bezbednost monahinja u đakovičkom manastiru Uspenja Presvete Bogorodice, kojima je kao i Dragici onemogućeno da se bezbedno kreću gradom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju"
Aleksandar Vučić

Vučić najavljuje

22.07.2021. 14:26

"Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve