Vesti
31.08.2022. 19:40
Beta

Tomislav Momirović

Obilaznica oko Beograda biće završena na proleće 2023. godine

autoput
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović najavio je da će na proleće sledeće, 2023. godine, biti puštena u saobraćaj obilaznica oko Beograda.

On je na gradilištu Sektora 6 te obilaznice kazao da je ta saobraćajnica važna ne samo za glavni grad, već i za sve koji moraju tuda da prolaze, ističući da već narednog leta neće biti tranzitnog saobraćaja kroz Beograd.

"Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, gde je rešen i veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja eksproprijacije", rekao je Momirović, prenelo je Ministarstvo.

Dodao je i da dražava, uprkos velike energetske krize, uspeva da održi radove na svim infrastrukturnim projektima koji su od strateškog značaja.

Ponovio je da se u Srbiji gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nema povlačenja ni sa jednog projekta.

Šef projekta obilaznice i predstavnik Puteva Srbije Aleksandar Kostadinović istakao je da se radovi izvode planiranom dinamikom i uz zajedničku saradnju sa resornim ministarstvom, s ciljem da se završe u predviđenom vremenu.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra.

U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara - od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica, otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Ministarstvo taj projekat realizuje u saradnji sa Putevima Srbije, kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China" i azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pročitajte, važno je: Saveti za put po vrućini
Vrućina

Ako krećete na put...

28.06.2022. 08:28

Pročitajte, važno je: Saveti za put po vrućini

Sezona je godišnjih odmora, što znači da se povaćava broj učesnika u saobraćaju, pa samim tim i mogućnost saobraćajnih nezgoda. Važno je da se adekvatno pripremite za vožnju, pogotovo ako idete na duži put.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve