“OČEKUJEM OTVARANJE FABRIKA” Dačić: Erdogan donosi milionske investicije

“OČEKUJEM OTVARANJE FABRIKA” Dačić: Erdogan donosi milionske investicije

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ bk


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji 7. oktobra, sa sobom donosi milionske investicione ugovore, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pored dobrog političkog dijaloga, Erdoganov dolazak će osnažiti i ekonomsku saradnju dve zemlje, jer će se ugovoriti veliki infrastrukturni projekti i otvaranje novih fabrika, rekao je Dačić za današnji “Kurir”.

Reč je o velikim infrastrukturnim projektima, investicijama u oblast saobraćaja, ali i novim fabrikama koje će obezbediti nova radna mesta.

 FOTO TANJUG/OKSANA TOSKIC

FOTO TANJUG/OKSANA TOSKIC

Dačić kaže da je Erdogan posebno zadovoljan odnosima s Srbijom.

“Erdogan govori da je naša saradnja izvanredna. Kad dođe u posetu, biće organizovan sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i

Turske, a zatim će se precizirati sve u vezi s početkom radova na auto-putu za Sarajevo. Očekujem otvaranje nekih fabrika, a sve to će biti milionske investicije”, rekao je Dačić.

Povezane vesti – DAČIĆ: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević za list kaže da je u poslednje četiri godine Srbija u velikom investicionom ciklusu i da je Erdoganova poseta velikih političkih i ekonomskih dimenzija.

“Njihova ulaganja su dokaz da je Srbija savršeno stabilna zemlja, a to je jedan od ključnih razloga zbog kojih turska ekonomija želi na ovim prostorima da investira”, dodaje Kovačević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar