Vesti
06.11.2021. 09:58
R.E.

Beograd

Od posledica korone preminuo dečak od 17 godina

bolnica
Izvor: Shutterstock

Dečak star 17 godina, koji je zbog kovida bio na respiratoru u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, preminuo je od posledica infekcije virusom korona, a kako je rekao prof. dr Predrag Minić, načelnik pulmologije iz ovog instituta, medicinski radnici uradili su sve da spasu mladića.

Dečak se na veštačkoj ventilaciji nalazio skoro četiri nedelje, ubrzo pošto je primljen na lečenje u ovu ustanovu.

"On je stigao kod nas iz unutrašnjosti, pošto su ga u lokalnoj bolnici posle pozitivnog testa na korona virus hitno uputili za Beograd", rekao je za ''Večernje novosti'' profesor Minić.

On je dodao da je dečak bio malo gojazan, ali nije imao nikakvih pridruženih bolesti.

"Virus korona koji je njega zahvatio bio je iste jačine kao onaj kod odraslih ljudi. Ubrzo po primanju u našu bolnicu, gde je proveo četiri nedelje, morali smo da ga priključimo na respirator. Nažalost, posle herojske borbe svih zaposlenih, tinejdžer je juče izgubio najbitniju životnu bitku", rekao je Minić.

On je dodao da, ipak, ima i neke dobre vesti o lečenju malih kovid pacijenata.

"Pre nekoliko dana uspeli smo da skinemo bebu od šest meseci sa respiratora, a juče i sedmogodišnje dete'', kazao je prof. Minić, dodajući da je to fantastičan uspeh, pošto su prognoze za njih dvoje bile izuzetno loše.

"U našoj ustanovi imamo još jedno dete na respiratoru, ali mogu da kažem da smo umereni optimisti poslednjih nekoliko dana da će se sve srećno završiti", zaključio je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tinejdžerka koja je bila na respiratoru: "Vakcinišite se!"
bolnica

Shvatite ozbiljno

05.09.2021. 17:05

Tinejdžerka koja je bila na respiratoru: "Vakcinišite se!"

"Moja poruka svima je - ako ste kvalifikovani da dobijete vakcinu, molim vas, uradite to. Planiram da se vakcinišem onog trenutka kada mi doktori to odobre", rekla je Paulina Velaskez (15) iz američke države Floride koja je provela 11 dana na respiratoru zbog kovida.
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve