Vesti
10.11.2022. 10:23
Beta

Velika akcija MUP-a

Oko 300 migranata prebačeno iz Subotice u Preševo

migranti
Izvor: Shutterstock

Policijske snage su sprovele veliku akciju premeštanja više od 300 iregularnih migranata sa prostora grada Subotice u Prihvatni centar u Preševu, a uklanjani su i ilegalnih kampovi koji su se nalazili na teritoriji grada.

"Cilj akcije je rasterećenje Prihvatnog centra u Subotici kako bi broj korisnika bio u skladu sa postojećim kapacitetima; uklanjanje svih ilegalnih improvizovanih kampova koji se nalaze van kampa; potpuna kontrola migranata koji ne poseduju lična dokumenta, a čiji boravak je moguć isključivo u Prihvatnom centru", istakao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovog okruga.

Akciju premeštanja migranata sprovela je operativna udarna grupa koju čine Žandarmerija, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave kriminalističke policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave Subotica.

U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem "Čistoća i Zelenilo" Subotica, uklonjeni su improvizovani kampovi u okolini centra, na površini od oko 2 hektara.

Načelnik Severnobačkog okruga je naveo da zahteva još intezivnije angažovanje svih bezbednosnih i inspekcijskih službi, "u cilju sprovođenja zakona, kako bi se ova složena migrantska situacija držala pod punom kontrolom".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija neće postati 'parking' za migrante"
migranti

Nataša Stanisavljević

22.10.2022. 10:33

"Srbija neće postati 'parking' za migrante"

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević izjavila je da se u Srbiji trenutno nalazi oko 5.500 migranata i da Srbija neće postati "parking" za migrante
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve