Vesti
24.01.2024. 12:10
Beta

Likovni konkurs

Deco, želite na Olimpijske igre? Ovo je vaša karta za Pariz, PRIJAVITE SE

Olimpijske igre
Izvor: Shutterstock

Sporazum o saradnji za nagradni likovni konkurs "Put na Olimpijske igre u Parizu" za osnovce potpisali su u Beogradu predstavnici Srbije i Francuske.

Tim sporazumom otvoren je likovni konkurs za đake od petog do osmog razreda u svim osnovnim školama u Srbiji, a troje najboljih mladih autora osvojiće put u Pariz na Olimpijske igre.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je nakon potpisivanja sporazuma istakla da će konkurs trajati do kraja marta.

"Cilj nam je da kroz zajedničku inicijativu inspirišemo učenike da kroz sport i svoje likovne radove prikažu duh olimpizma. Ovaj projekat dokazuje koliko je važno ulaganje u mlade generacije kojim ujedno jačamo međunarodne veze", rekla je Đukić Dejanović.
 

Ambasador Francuske Pjer Košar naveo je da su ovaj sporazum i sportske aktivnosti plodno tle za prijateljstvo Srbije i Francuske.

"Želimo da troje učenika dobije priliku da dođe u Francusku i isprati dve utakmice na Olimpijskim igrama. Takođe, učenići će imati priliku da posete dva grada, Pariz i Lil", rekao je Košar.

Očimpijske igre u Parizu će se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine. 

Likovni konkurs pod nazivom "Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre" zajedno sa ministarkom i ambasadorom potpisao je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve