Vesti
07.05.2023. 20:02
R. E.

Uz pomoć stručnjaka

Đaci iz "Ribnikara" od srede u školskim klupama

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo, u sredu se vraćaju u školske klupe, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

Pašić je izjavio za RTS da su u petak poslati timovi stručnjaka - psihologa, psihijatara i psihoterapeuta, koji su razgovarali sa roditeljima, učenicima i zaposlenima.

On je rekao da se učenici od srede vraćaju u školu, ali ne uobičajenoj nastavi, već će im biti pružena pomoć stručnjaka u okviru tima koji je formiran za krizne intervencije.

"Struka je rekla da je povratak dece rutini najvažniji u narednom periodu", naveo je Pašić. 

Pašić kaže da je potrebno zajedništvo škole, roditelja i institucija – ministarstva zdravlja i prosvete, kako bismo se vratili uobičajenima tokovima i ističe da je sada povećena budnost u školama, kao i da će od ponedeljka policajaci biti u školama.

"Zahvalnost svim zaposlenima u školama jer važno da deca imaju osobe od poverenja. To ne mora da bude odeljenjski starešina, već i stručni saradnik, osoblje, direktor...da može dete da im se obrati", saopštio je pomoćnik ministra prosvete. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grujičić: "Struka će dati predlog šta treba učiniti da se ovo više ne ponovi"
1

Ministarka zdravlja

06.05.2023. 12:00

Grujičić: "Struka će dati predlog šta treba učiniti da se ovo više ne ponovi"

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su tri osobe povređene iz vatrenog oružja kod Mladenovca u kritičnom stanju, kao i dvoje đaka povređenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve