Vesti
06.05.2023. 12:00
Beta

Ministarka zdravlja

Grujičić: "Struka će dati predlog šta treba učiniti da se ovo više ne ponovi"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su tri osobe povređene iz vatrenog oružja kod Mladenovca u kritičnom stanju, kao i dvoje đaka povređenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Grujičić je za TV Prva rekla da su ostali povređeni stabilnije, da su neki od njih već pušteni kući i da će neki biti pušteni uskoro, ali i da dvoje povređenih u školi očekuju ortopedske operacije sledeće nedelje.

Ona je navela da će dvoje dečjih neuropsihijatara i dva psihijatra za odrasle biti u školi "Vladislav Ribnikar" u subotu od 10 do 15 časova, kako bi razgovarali sa roditeljima, đacima i nastavnicima i dodala da mogu da ostanu i duže ukoliko bude bilo potrebe.

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ministarka je kazala da u ovom trenutku ne može govoriti o ocenama šta je dovelo do tih napada, već da treba sačekati mišljenje struke.

"Struka će doći i do razloga što se desilo i kako se desilo i šta možemo učiniti. Daće struka predlog šta treba učiniti da se to više ne ponovi", rekla je Grujičić.
 

Ona je navela da su ministarstva zdravlja i prosvete "prilično odmakli" u osnivanju mobilnih timova psihologa, psihijatara, pedagoga, koji bi iši po školama i koji bi se bavili vršnjačkim nasiljem, bolestima zavisnosti, igricama, internetom i drugim temama, kao i da se na tome radi već više od mesec dana.
 

"Ispalo je dobro što smo krenuli ranije, videći da se nešto dešava, ali nije ovo samo kod nas, u celom svetu je. Mi smo u posebnoj situaciji, pošto 30 godina, od devedesetih su žive generacije koje pamte i sankcije i rat i lažne vesti po novinama o čitavom jednom narodu, i 1999. i posledice bombardovanja", kazala je ministarka.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Škola straha
Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

Kosta je tog jutra spakovao stvari u svoj ranac i, kao mnogo puta do tada, krenuo u školu. Niko nije kontrolisao da li je spremio sve knjige. Ipak je on sedmi razred. A da jeste, pored ili umesto udžbenika i svezaka našao bi dva pištolja, tri okvira municije i četiri Molotovljeva koktela.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve