OSMANI: Bajden zna istinu o Kosovu, odnosi sa SAD biće bolji nego pod Trampom

OSMANI: Bajden zna istinu o Kosovu, odnosi sa SAD biće bolji nego pod Trampom

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI


Kosovo očekuje da će se odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama poboljšati izborom Bajdena, nakon što su decenije ključne američke podrške dovedene u sumnju pod Trampovom administracijom, rekla je u intervjuu za “Financial Times” vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani.

“Svi znaju da izabrani predsednik Bajden nije bilo koji prijatelj Kosova. On zna istinu, a istina je vrlo jednostavna i jednostavna. Bajden odlično poznaje naš bol.“, rekla je Osmani, misleći na podršku Bajdena intervenciji 1999, prenosi Kosovo online.

Kako je dodala, Srbija je izgubila Kosovo jer je zloupotrebila princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta da bi “ubila ljude koji su živeli na toj teritoriji, izvršila pokušaj genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti”.

Povezane vesti – Refleksija

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Osvrćući se na ostavku Tačija, Osmani je rekla da je Kosovo pokazalo “institucionalnu zrelost” i “izvanrednu volju za saradnjom sa pravdom”.

Osmani je rekla da ne može postojati “nikakva moralna ekvivalencija“ između zločina koje su kako kaže “navodno počinili neki kosovski pojedinci i “državnog aparata Srbije”.

Rekla je i da su prethodni pravosudni pokušaji da se srpski vojni i politički lideri pozovu na odgovornost za ratove na teritoriji bivše Jugoslavije bili neuspešni.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar