Vesti
17.11.2020. 20:53
R. E. / Kosovo online

OSMANI: Bajden zna istinu o Kosovu, odnosi sa SAD biće bolji nego pod Trampom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovo očekuje da će se odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama poboljšati izborom Bajdena, nakon što su decenije ključne američke podrške dovedene u sumnju pod Trampovom administracijom, rekla je u intervjuu za “Financial Times” vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani.

“Svi znaju da izabrani predsednik Bajden nije bilo koji prijatelj Kosova. On zna istinu, a istina je vrlo jednostavna i jednostavna. Bajden odlično poznaje naš bol.“, rekla je Osmani, misleći na podršku Bajdena intervenciji 1999, prenosi Kosovo online.

Kako je dodala, Srbija je izgubila Kosovo jer je zloupotrebila princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta da bi "ubila ljude koji su živeli na toj teritoriji, izvršila pokušaj genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti".

Povezane vesti - Refleksija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Osvrćući se na ostavku Tačija, Osmani je rekla da je Kosovo pokazalo "institucionalnu zrelost" i "izvanrednu volju za saradnjom sa pravdom".

Osmani je rekla da ne može postojati "nikakva moralna ekvivalencija“ između zločina koje su kako kaže "navodno počinili neki kosovski pojedinci i "državnog aparata Srbije".

Rekla je i da su prethodni pravosudni pokušaji da se srpski vojni i politički lideri pozovu na odgovornost za ratove na teritoriji bivše Jugoslavije bili neuspešni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve