Vesti
07.01.2023. 09:37
Beta

"Nedopustiv čin"

Osmani i Haradinaj osudili napad na Srbe u opštini Štrpce

1
Izvor: BETA/AP / Visar Kryeziu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, ambasadori Nemačke, Velike Britanije, misija OEBS-a na Kosovu i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj osudili su ranjavanje dvojice Srba u selu Drajkovce u opštini Štrpce.

Takođe su pohvalili brzu reakciju policije Kosova i privođenje osumnjičenog za napad i povređenima su zaželeli brz oporavak.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je da je napad na dvojicu građana u Štrpcu nedopustiv čin.

"Ranjavanje mladića od 11 i 21 godina u Štrpcu je nedopustiv čin, tako da se počinilac mora privesti pravdi", navela je predsednica.

Ona je dodala da su institucije Kosova u potpunosti posvećene obezbeđivanju bezbednog i mirnog okruženja građanima bez obzira na etničku pripadnost.

Prethodno su ranjavanje dvojice Srba osudili premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar odbrane Kosova Armend Mehaj.

Premijer Kurti poručio da je duboko zabrinut i da im želi brz oporavak.

On je rekao da će osumnjičeni koji je uhapšen, bez ikakve sumnje, morati da će se suočiti sa pravosudnim organima.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj je najoštrije osudio ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce u opštini Štrpce u kojem je uključen i jedan pripadnik Bezbednosnih snaga Kosova (BSK).

Prethodno je Regionalna policija u Uroševcu saopštila da je intenzivnim radom nakon manje od dva sat uhapsila napadača na dvojicu Srba u selu Drajkovce, opština Uroševac.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni je sproveden u Regionalnu policiju Uroševac gde se nastavljaju istražne radnje.

U petak oko 15 časova hicima iz vatrenog oružja od strane nepoznatog lica su ranjene dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 21 godina, potvrdjeno je iz PK.

Na njih se pucalo iz vozila u pokretu koje se kretaloiz Štrpca u pravcu Uroševca.

Oni su, nakon prve pomoći u Centru porodične medicine u Štrpcu i kolima Hitne pomoći upućeni u Gračanicu na dalje lečenje.

Kako je saopšteno iz policije, povređeni su van životne opasnosti, dok policija preduzela sve radnje na istrazi ovog slučaja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Godina izazova za Kosovo zbog agresivnih stavova Srbije"
Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.

Aljbin Kurti

05.01.2023. 20:20

"Godina izazova za Kosovo zbog agresivnih stavova Srbije"

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da bi se Kosovo ove godine moglo suočiti "s novim izazovima" jer Srbija ima agresivne stavove prema Kosovu".
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve