Vesti
12.01.2021. 21:35
Tanjug

Vršilac dužnosti predsednika

OSMANI: Nema napretka u dijalogu Beograda i Prištine do završetka izbora

w_55527246.jpg

Vršilac dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini, Vljosa Osmani, kaže da ne bi trebalo očekivati pomak u procesu dijaloga Beograda

Vršilac dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini, Vljosa Osmani, kaže da ne bi trebalo očekivati pomak u procesu dijaloga Beograda i Prištine sve dok se ne završi izborni proces na Kosovu.

Osmani je tokom radne posete Briselu u izjavi za kosovske medije poručila da predstavnici Kosova "moraju imati legitimitet da bi nastavili pregovore sa Srbijom".

"Ne treba očekivati bilo kakve korake tokom narednih mesec i po dana, jer se ne može govoriti o legitimnosti Vlade da pregovara, zbog kršenja Ustava prilikom njenog izbora, a samim ti ni o legitimnosti predstavnika koje bi ona mogla da pošalje u Brisel", izjavila je Osmani.

[caption id="attachment_285267" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/PETRIT PRENAJ EPA-EFE/PETRIT PRENAJ[/caption]

Vljosa Osman je naglasila da očekuje da će se odmah nakon izbora na Kosovu formirati institucije koje će, između ostalog, "snažno zastupati interese Kosova" u dijalogu sa Beogradom.

Povezane vesti - HOTI: Bez uzajamnog priznanja ponovo uvodimo recipročne mere

Ona je iz Brisela pozvala na unutrašnji dijalog na Kosovu u cilju pronalaska jedinstvenog stava među političkim partijama kada je reč o procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Osmani se sastala danas u Briselu sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem i predsednkom EP, Davidom Sasolijem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve