Vesti
04.05.2023. 11:22
Beta

Dačić objasnio

Branko Ružić spreman da podnese ostavku, ali...

ružić ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ministar prosvete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a Dačić je ocenio da to neće doprineti rešavanju problema.

 

"Mislim da je sada potpuno relativno pitanje da li će ministar Ružić podneti ostavku ili neće... To svakako neće doprineti tome da li će se društvo na jedan ozbiljan način posvetiti ovoj vrsti problema, jer se ovo dešava jednom u 10, 20, 30 godina. Ovde je pitanje sada da li će se to ponoviti, da li će to neko da kopira", rekao je Dačić za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, u pitanju je problem sa sadržajima koji se mogu pronaći na internetu i društvenim mrežama, kao i problem društva u celini, kojim svi moraju ozbiljno da se bave.

"I šta iako Ružić podnese ostavku? Šta smo rešili? Ja bih razumeo da je reč o propustu koji je individualno vezan za određenog čoveka", kazao je Dačić.

Dačić, koji je aktuelni koordinator službi bezbednosti i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, kazao je da je u toj školi bio prisutan školski policajac i pripadnik privatnog obezbeđenja kog je angažovala škola, ali da to nije bilo dovoljno.

"Jednostavno, nije moguće u tolikoj meri bezbednosno pokriti sve to da bi se sprečili ovakvi slučajevi", rekao je Dačić.

Naveo je da je potrebno utvrditi činjenično stanje, odnosno šta se desilo u tom konkretnom slučaju, kao i šta treba da se uradi da bi se došlo do društvene vrednosti koja bi odbacivala takvu vrstu ponašanja i demotivisala vršenje takvih krivičnih dela.

"Sada će sigurno doći do preispitivanja određenih zakona", rekao je Dačić.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubijeno je u napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OŠ "Vladislav Ribnikar" do ponedeljka bez nastave
pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.

Načelnik Školske uprave

04.05.2023. 11:04

OŠ "Vladislav Ribnikar" do ponedeljka bez nastave

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je da do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenik sedmog razreda te škole, ubio osam učenika i radnika obezbeđenja a ranio šest učenika i nastavnicu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve