Vesti
11.12.2023. 13:43
R.E.

Obaveštena i Ana Brnabić

Otkriveno ko šalje dojave o bombama

telefon
Izvor: Shutterstock

Policija identifikovala neke od osoba koje su slale lažne dojave o postavljenim bombama u beogradskim školama.

Pripadnici MUP upoznali su i predsednicu Vlade Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama.

Istraga je, navodi se dalje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda.

"Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja", navodi se u saopštenju MUP-a.
 

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve