“OVO NIJE POLITIČKI PROGON” Brnabić: Reakcija Ðilasa pritisak na sudstvo

“OVO NIJE POLITIČKI PROGON” Brnabić: Reakcija Ðilasa pritisak na sudstvo

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC


Hapšenje direktora Dajrekt medije i dve direktorke RTS-a ukazuje na to da se Srbija iskreno bori protiv krimnala i korupcije i da nema zaštićenih, izjavila je premijerka Ana Brnabić, koja je reakciju opozicionog lidera Dragan Ðilasa na taj slučaj ocenila kao pritisak na sudstvo.

Premijerka je apelovala na sve nevladine organizacije, koje se zalažu za vladavinu prava i nezavisno pravosuđe, da reaguju i javno kažu da je ono što je Ðilas uradio pritisak na sudstvo.

“Ovo nije politički progon, takođe nisu postojale nikakve političke najave istrage, sve je rađeno profesionalno od strane tužilaštva u miru bez pompeznih najava, ljudi su pušteni da rade koliko god im je vremena potrebno”, navela je ona.

Dodaje da je istraga trajala više godina i da se došlo do materijala od 150 strana.

“Molim sve da rade u skladu sa onim za šta se cela naša država zalaže, a to je vladavinma prava i molim da svi koji se zalažu za vladavinu prava i nezavisno pravosuđe reaguju i upozore da ovo što radi Ðilas, a što jeste pritisdak na sudstvo”, istakla je ona.

Ukazala je da je u prethodnih nekoliko meseci pokazano da ne postoje zaštićeni ni u Srpskoj naprednoj stranci.

 FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Osvrnuvši se na Ðilasovu izjavu da je očekivao da se ovako nešto dogodi, Brnabić je rekla da mu veruje jer, kako je rekla, zna šta je radio dok je bio na vlasti, zna šta su radile njegove firme.

Povezane vesti – Stefanović: U aferi “Dajrekt” građani oštećeni za 688 miliona dinara

“Žao mi je što je za sve što je radio stavljao druge ljude da potpisuju, te on ne može biti direktno optužen”, rekla je Brnabić za TV Pink i dodala da je oglašavanje Drgana Ðilasa odmah nakon hapšenja i “politički performans” koji je izveo pritisak na sudstvo.

Podsetila je da je Ðilas u periodu od deset godina, dok se bavio politikom, stekao imovinu od 25 miliona evra koju nije imao pre toga. Partijska knjižica, navodi, nikome neće pomoći da bude aboliran.

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Važno je da tužilaštvo i sudovi, kako kaže, budu dovoljnio hrabri i profesionalni i da rade svoj posao, te tako zaštite vladavinu prava i pokažu da se Srbija bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i da nema i neće biti zaštićenih.

Povezane vesti – ZLOUPOTREBE: Uhapšen direktor “Dajrekt medija” i dvoje zaposlenih u RTS

“Nema veze kakvu ko partijsku knjižicu ima, sudstvo, tužolaštvo i policija moraju da rade svoj posao bez ikakvih pritisaka. Molim ih da se ne plaše Dragana Ðilasa i njegovih političkih performanša”; zaključila je ona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar