Vesti
10.06.2019. 13:35
Tanjug

PALMER: Vašington će se potruditi da Priština ukine takse, dijalog treba nastaviti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Visoki funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer izjavio je danas u Beogradu da su takse koje je uvela prištinska vlast prepreka dijalogu Beograda i Prištine, a time i njihovom evropskom putu, i da bi Vašington želeo da se one ukinu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, zadužen za Zapadni Balkan, Palmer je najavio da će se kasnije danas sastati sa predstavnicima američkih kompanija koje posluju u Srbiji, sa kojima će razgovarati o tome kakvu štetu trpe zbog taksi koje je Priština uvela.

Povezane vesti - Vučić: Samo su pregovori rešenje za Kosovo

"Predsednik  i ja smo razgovarali i pitanju Kosova i o ekonomskim odnosima SAD i Srbije. Imali smo priliku da zamolim Beograd da nastave dijalog koji vodi normalizaciji odnosa. Vidimo da su takse prepreka, a mi ćemo se potruditi da takse budu ukinute i da se obe strane vrate za pregovarački sto", izjavio je ovom prilikom Palmer.

SAD, prema njegovim rečima, nastavljaju da podržavaju dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi pod posredovanjem EU, a ima za cilj normalizaciju odnosa.

Pročitajte još – Bivši šef Bundestaga za Ekspres: Problem Kosova svi mogu da opišu, ali niko da ga reši

"Možete da računate na prijateljstvo SAD i podršku evropskoj budućnosti Srbije", poručio je Palmer i preneo da je sa Vučićem razgovarao o mnogim aspektima odnosa SAD i Srbije, o tome gde se nalazi dijalog Beograda i Prištine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve