PALMER: Vašington će se potruditi da Priština ukine takse, dijalog treba nastaviti

PALMER: Vašington će se potruditi da Priština ukine takse, dijalog treba nastaviti

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Visoki funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer izjavio je danas u Beogradu da su takse koje je uvela prištinska vlast prepreka dijalogu Beograda i Prištine, a time i njihovom evropskom putu, i da bi Vašington želeo da se one ukinu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, zadužen za Zapadni Balkan, Palmer je najavio da će se kasnije danas sastati sa predstavnicima američkih kompanija koje posluju u Srbiji, sa kojima će razgovarati o tome kakvu štetu trpe zbog taksi koje je Priština uvela.

Povezane vesti – Vučić: Samo su pregovori rešenje za Kosovo

“Predsednik  i ja smo razgovarali i pitanju Kosova i o ekonomskim odnosima SAD i Srbije. Imali smo priliku da zamolim Beograd da nastave dijalog koji vodi normalizaciji odnosa. Vidimo da su takse prepreka, a mi ćemo se potruditi da takse budu ukinute i da se obe strane vrate za pregovarački sto”, izjavio je ovom prilikom Palmer.

SAD, prema njegovim rečima, nastavljaju da podržavaju dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi pod posredovanjem EU, a ima za cilj normalizaciju odnosa.

Pročitajte još – Bivši šef Bundestaga za Ekspres: Problem Kosova svi mogu da opišu, ali niko da ga reši

“Možete da računate na prijateljstvo SAD i podršku evropskoj budućnosti Srbije”, poručio je Palmer i preneo da je sa Vučićem razgovarao o mnogim aspektima odnosa SAD i Srbije, o tome gde se nalazi dijalog Beograda i Prištine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar